Purjehdus Ateenasta 4.-11.9.2021

Purjehdus Ateenasta, Purjehdusloma Kreikassa

Seuraava RadVenturesin purjehdus Ateenasta järjestetään 4.-11.9.2021. Purjehduksen lähtö- ja paluusatama on Alimos. Purjehdus suuntautuu kauniiseen Saronicin saaristoon. Lähde mukaan nauttimaan raikkaasta meri-ilmasta ja herkullisesta kreikkalaisesta ruoasta!

Lomapurjehdukselle tai kurssille

Voit lähteä mukaan vain lomailemaan tai suorittaa samalla purjehtija- tai saaristopäällikkökurssin. Purjehduskurssimme ovat auktorisoituja Poryn laatujärjestemän mukaisia kursseja. Vaihtoehdot:

  • lomapurjehdus 840€/hlö
  • purjehtijakurssi 950€/hlö
  • saaristopäällikkökurssi 970€/hlö

Lisäksi kustannuksia purjehduksella tulee ruoista ja juomista veneelle, satamamaksuista sekä polttoaineesta. Jokainen hankkii itse omat lentonsa ja kyydin satamaan. Lue lisää käytännön järjestelyistä ja veneellä elämisestä.

Mukaan pääset ilmoittautumalla verkkokauppamme kautta. Jos houkuttelet myös kaverisi mukaan niin saatte molemmat 5% alennuksen matkan hinnasta. Mainitse kaverin nimi ilmoittautuessasi.

Aikataulu

Kaikkien osallistujien tulisi olla lähtösatamassa Alimosissa lauantaina 4.9. klo 16 mennessä. Kippari on paikalla satamassa jo aamupäivästä. Jos vene ja ruokaostokset saadaan tehtyä ajoissa niin voi olla mahdollista lähteä liikkeelle jo lauantaina mutta yleensä lähtö tapahtuu sunnuntaina aamulla. Palaamme takaisin Alimosiin perjantaina 10.9. klo 18 mennessä. Veneellä on mahdollista yöpyä pe-la välinen yö ja veneeltä poistutaan launataina 11.9. klo 8 mennessä.

Matkustaminen ja COVID-19

Monia mietityttää matkustaminen korona-aikana. Nyt kun rokotukset on saatu hyvin vauhtiin niin matkustaminen on taas mahdollista, mutta matkustamiseen liittyy edellee joitakin huomioon otettavia asioita. Tässä on kerrottu miten toimitaan Kreikan osalta.

Lentäminen Kreikkaan

  • rokotustodistus tai negatiivinen testitulos
  • sekä PLF-lomake täytettynä.

Kreikkaan matkustaminen edellyttää joko rokotustodistusta tai todistusta negatiivisesta koronatestistä (PCR). Testi tulee olla otettu aikaisintan 72h ennen matkaa. Jos sinut on rokotettu koronavirusta vastaan ja viimeisen rokotteen saamisesta on kulunut yli 14 vuorokautta niin et tarvitse testiä. Huom! Kaikkien Kreikkaan matkustavien tulee täyttää Kreikan hallituksen vaatima Passenger Locator Form (PLF). Lomake tulee olla täytettynä viimeistään lentoa edeltävänä päivä klo 23:59 mennessä! Kun olet täyttänyt lomakkeen saat vahvistusviestin ja sitten lennon päivänä saat aamuyöstä viestinä QR-koodin. Ilman koodia ei pääse lennolle, joten lomakkeen täyttäminen ajoissa on tärkeää.

Todistusten hankkiminen

Rokotustodistuksen pystyt tulostamaan itse omakannasta. Pdf kannattaa myös tallentaa puhelimeen. PCR-testejä tekevät yksityiset lääkäriasemat, joista saat myös todistuksen. Jos olet käynyt HUS:n testissä, pystyt myös tulostamaan itse testitodistuksen. Testitodistusten tulostaminen on tulossa myös omakantaan lähiaiokoina.

Paluu Kreikasta

Tämän hetkisen ohjeistuksen mukaan tarvitset myös paluumatkalle rokotus- tai testitodistuksen. Jos rokotuksia ei vielä ole niin testiajan pystyy varaamaan Ateenasta tai lentokentältä. Huom! Jos ajattelit viettää lisäksi aikaa Kreikan saaristossa ennen tai jälkeen purjehduksen niin humoi että koronatodistus tarvitaan myös Kreikan sisäisillä lennoilla mantereelta saarille.

Koronaturvallisuus purjehduksella

Koronatilanne saarilla on parempi kuin Ateenassa. Kreikassa on voimassa maskipakko julkisissa tiloissa, esim. lentokenttä ja kaupat. Ravintoloihin on säädetty minimietäisyydet pöytien välille ja pyrimme välttämään täydempiä ravintoloita muutenkin. Voimme myös olla tavallista useamman yön ankkurissa. Suosittelemme myös  että kaikki purjehdukselle osallistujat välttävät baareissa käymistä ennen purjehdusta ja sen aikana.

Purjehdus Ateenasta - kohteet

Purjehdus Ateenasta suuntautuu Saronicin saaristoon. Mahdollisia kohteita ovat muun muassa Poros, Hydra, Dokos, Aegina, Spetses, Ermioni ja Portocheli. Teemme reittisuunnitelman paikan päällä huomioiden sääennusteet ja osallistujien tovomukset.

Kysyttävää?

Jos sinulla on kysyttävää matkasta niin tavoitat meidät sähköpostilla osoitteesta info@radsails.fi tai soittamalla 044 3448002.