Kipparointi

Haluaisitko vuokrata veneen omalla porukalla ulkomailta, mutta kippari puuttuu? RadVenturesilta mukaasi kokenut suomalainen kippari  purjehduslomallesi, joka tuntee paikalliset vedet. Radin kippareilla on kokemusta kipparoinnista Itämeren lisäksi mm. Välimeren, Karibian, Thaimaan, Malesian ja Australian vesiltä. Radin kipparit ovat myös auktorisoituja ja kokeneita Poryn auktorisoimia  purjehduskouluttajia, joten halutessasi purjehduksen perustaitojen oppiminen onnistuu reissun aikana.

Radin kippari vastaa purjehduksella mm. reittien ennakkosuunnittelusta toiveidenne mukaisesti ja sääolosuhteet huomioiden. Kipparin paikallistuntemuksesta on usein paljon apua mm. sopivien satama- ja ankkurointipaikkojen sekä kiinnostavien nähtävyyksien löytämisessä.

Kipparin lisäksi järjestämme porukallenne tarvittaessa myös venevuokrauksen ja hoidamme siihen liittyvät hallinnolliset asiat puolestanne, jolloin voitte keskittyä täysillä lomailuun

Mikäli kiinnostuit, kysy meiltä tarjousta kipparoinnista ja veneistä, ja kerro hieman tarkemmin matkasuunnitelmastasi sähköpostilla: info@radsails.fi Järjestetään teille suomalainen kippari mukaan ja samalla onnistunut sekä huoleton purjehdusloma!

Miten homma toimii

Kipparin työaika on lähtökohtaisesti päiväsaikaan ellei muuta ole erikseen sovittu. Yöpurjehduksista tai muuten poikkeavista purjehdusajoista tulee sopia kipparin kanssa erikseen. Kippari vastaa purjehtimisesta yhdessä sovitun reittisuunnitelman mukaisesti sekä turvallisuuteen liittyvistä kysymyksistä purjehduksen aikana, esim. että pelastusliivejä käytetään silloin kun siihen on aihetta. Kippari toimii veneen päällikkönä ja lain mukaan veneen päällikön ohjeistusta on noudatettava turvallisuusasioissa.

Muistakaa venettä varatessanne laskea kipparille myös hyttipaikka. Veneellä ruokailtaessa kippari syö muiden mukana ellei muuta ole sovittu.

Veneen vuokrasopimus on asiakkaan ja vuokraamon välinen, kippari ei ole siinä osallisena. Asiakkaan tulee maksaa veneen deposit ellei sitä ole poistettu (Esim. essentials pack). Kippari on kuitenkin korvausvelvollinen jos vene särkyy hänen toimiensa seurauksena, esim. karilleajo. Asiakas taas vastaa omalta osaltaan aiheuttamistaan vahingoista. Suosittelemme joka tapauksessa depositin poistoa tai pienentämistä kaikille vuokrauksille vaikka vahingot ovat harvinaisia.

Kippari tekee veneelle check-inin vuokraamon edustajan kanssa varmistaen siten että vene ja sen varusteet ovat kunnossa. Usein asiakas (1 hlö) voi olla mukana tässä prosessissa. Kippari perehdyttää joka tapauksessa miehistön veneeseen ennen lähtöä ja varmistaa siten turvallisen purjehduksen.

Jos haluaisit kipparoida venettäsi itse, mutta yksin reissuun lähteminen mietityttää, on RadVenturesin flotilla juuri sopiva tapa aloittaa kipparointi ulkomailla Radin kippareiden avustuksella. Katso lisää: Venevuokraus & Kippariksi?

Suomalainen kippari