Kevään 2023 purjehdukset ja kurssit Kreikassa

Hydra on suosittu kohde tällä purjehdusalueella - Kevään 2023 purjehdukset ja kurssit Kreikassa

Ensi keväänä on taas hyvä tilaisuus päästä purjehtimaan Välimeren kirkkaille vesille. RadVentures järjestää kaksi kurssia ja yhden lomapurjehduksen Lavriosta, Ateenan läheltä. Kevään 2023 purjehdukset ja kurssit Kreikassa ovat:

Tilannetietoa 26.2.2023: Ensimmäiselle viikolle 15.-22.4. on myyty 2 veneellistä (2x Oceanis 48 2018) kurssipaikkoja ja kolmas veneellinen on myynnissä. Kurssiveneisiin on mahdollista ostaa myös lomapurjehduspaikkoja. Toiselle viikolle 22.-29.4. on nyt myynnissä myös kurssipaikkoja.

Purjehduskohteet

Purjehdus suuntautuu Saronin kauniiseen saaristoon. Madollisia kohteita matkan varrella ovat esimerkiksi Aigina, Poros, Dokos, Hydra, Spetses ja Ermioni. Varsinaisen reittisuunnitelman teemme paikan päällä huomioiden sääolosuhteet ja osallistujien toiveet. Useimmiten olemme yötä satamassa (yöpyminen veneessä) mutta yhtenä tai kahtena iltana voimme jäädä myös johonkin luonnonsatamaan ankkuriin.

Kurssiohjelma

Purjehtijakurssilla opetellaan purjehduksen perusteita ja toimimaan miehistön jäsenenä purjeveneessä. Saaristopäällikkökurssilla harjoitellaan veneen päällikkönä toimimista. Voit lukea lisää kursseita täältä. kurssi Kreikassa onkin erityisen hyödyllinen jos on aikomuksena myöhemmin vuokrata itsenäisesti veneitä Välimerellä. Kurssien harjoitteita tehdään päiväsaikaan ja illasta jää vielä aikaa tutustua saariin. Kurssille tulijoille suositellaan erillistä teoriaopetusta etukäteen mutta se ei ole pakollinen.

Lomapurjehduksella taas ei ole opetussuunnitelmaa mutta purjehdukseen pääsee tietysti osallistumaan. 

Käytännön järjestelyt

Jokainen vastaa itse matkustamisestaan lähtösatamaan Lavrioon ennen purjehdusta ja sieltä pois purjehduksen jälkeen. Satamaan pääsee bussilla tai taksilla lentokentältä sekä Ateenan keskustasta. On myös mahdollista järjestää tilataksi jos useampia kurssilaisia saapuu samalla lennolla.

Aikataulu

Kaikkien osallistujien tulisi olla lähtösatamassa Lavriossa lauantaina. Kippari on paikalla satamassa jo aamupäivästä ja hoitaa veneelle check-inin kun vene on valmis. Lauantaina hoidetaan ruoka- ja juomaostokset veneelle kurssilaisten toimesta. Liikeelle lähdemme yleensä sunnuntaina aamulla. Joskus on mahdollista lähteä jo lauantai-iltana jos kaikki valmistelut  saadaan hyvissä ajoin valmiiksi. Palaamme takaisin Alimosiin perjantaina klo 18 mennessä. Veneellä on mahdollista yöpyä pe-la välinen yö ja veneeltä poistutaan launataina klo 8 mennessä.

Lennot

Kevään 2023 purjehdukset ja kurssit Kreikassa eivät sisällä lentoja eli jokainen osallistuja hankkii lennot itse. Suoria lentoja Ateenaan on saanut Norwegianilta lauantaille ja Aegeanilta perjantaille.  Purjehduskurssin tai -loman yhteyteen saa helposti yhdistettyä myös muuta lomailua Kreikassa.

Ruokailut ja venekassa

Veneelle ostettavat ruoat ja alkoholittomat juomat kustannetaan venekassasta. Jokainen kurssilainen osallistuu venekassaan samalla summalla. Pääsääntöisesti aamupalat ja lounaat valmistetaan ja syödään veneellä. Iltaisin käymme ravintolassa nauttimassa herkullisesta kreikkalaisesta ruoasta. Ravintoloissa jokainen maksaa itse omat ruokansa. Luonnonsatamassa yöpyessämme syömme yleensä myös illallisen veneellä. Venekassasta kustannetaan myös veneen polttoaineet ja satamamaksut. Venekassan suuruus on yleensä 150-250€/hlö. Jos rahaa jää yli se palautetaan osallistujille. Kippari ei osallistu venekassaan.

Veneellä asuminen

Veneellä asutaan kahden hengen hyteissä. Hyttijaot tehdään paikan päällä. Jos lähdet matkalle kaverin tai puolison kanssa niin ilmoita asiasta varauksen yhteydessä niin saatte molemmat 5% alennuksen. Veneellä on lakanat ja pyyhkeet kaikille. Ruoanlaittoon ja tiskaamiseen jaetaan vuorot. Hintaan kuuluu myös veneen loppusiivous.

Kysyttävää?

Voit lukea lisätietoja FAQ:sta. Voit myös lähettää meille sähköpostia osoitteeseen info@radsails.fi tai soittaa 044 344 8002.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *