Purjehduskurssit ulkomailla

Purjehduskurssi ulkomailla

Rad Sailsin purjehtija- ja saaristopäällikkökursseja on mahdollista suorittaa myös ulkomailla. Kurssiin sisältyy vähintään 32h teoriaa ja käytännön harjoittelua. Kurssi kestää ulkomailla viikon, lauantai-illasta perjantai-iltaan. Kurssit ovat Purjehduksenopettajat ry:n (Pory) auktorisoimia ja samoin Radin kouluttajat ovat Poryn auktorisoimia.

RadVenturesin myynnissä olevat purjehduskurssit ulkomailla löydät verkkokaupastamme, jonne pääset klikkaamalla oheista nappia.

Seuraava Välimeren kurssimme on 5.-12.9.2020 Kreikassa. Lue lisää.

Purjehtijakurssi

Purjehtijakurssi on tarkoitettu purjehdusta aloitteleville eikä osallistumiselle ole esitietovaatimuksia. Kurssi antaa valmiudet toimia aktiivisesti purjeveneen miehistön jäsenenä.

Ulkomailla järjestettävä purjehtijakurssi koostuu pääasiassa veneellä tehtävistä käytännön harjoitteista ja teoriasta, yhteensä vähintään 32h.

Kurssit toteutetaan RadVenturesin lomareissujen yhteydessä siten, että samassa veneessä on korkeintaan 4 purjehtijakurssilaista ja loput ovat lomapurjehtijoita. Kurssi ja matka on yleensä viikon mittainen, lauantaista perjantaihin. Kurssin käytännön harjoitteet jakaantuvat tasaisesti koko matkan ajalle siten, että aikaa jää myös lomailuun.

Purjehtijakurssin sisällöstä voit lukea tarkemmin RadSailsin sivuilta.

Kurssimateriaalina toimii Poryn Purjehtimaan -opas. Voit ostaa sen verkkokaupastamme. Hyväksytystä kurssisuorituksesta saat myös todistuksen kurssin jälkeen.

Saaristopäällikkökurssi

Saaristopäällikkökurssi on tarkoitettu purjehduksen perusteet jo osaavalle kipparoinnista kiinnostuneelle purjehtijalle. Vaikka kurssilla käydään myös perusasiat läpi, on kurssin painotus paljolti kipparoinnin harjoittelussa, erilaisissa rantautumisissa ja navigoinnissa. Ulkomaan kurssilla korostuu erityisesti Välimerellä ja Karibialla yleisesti käytettävien rantautumis- ja ankkurointitapojen harjoittelu, ns. “med-mooring”.

Ennen saaristopäällikkökurssille osallistumista on suositeltavaa suorittaa Navigointi 1 tai Saaristolaivurikurssi. Näin navigointiopetuksessa on edellytykset päästä tavoitellulle tasolle kurssin aikana.

Ulkomailla järjestettävä saaristopäällikkökurssi koostuu pääasiassa veneellä tehtävistä käytännön harjoitteista ja teoriasta, yhteensä vähintään 32h. Kurssit toteutetaan RadVenturesin lomareissujen yhteydessä siten, että samassa veneessä on korkeintaan 4 kurssilaista, joista korkeintaan 2 on saaristopäällikkökurssilaisia, ja loput ovat lomapurjehtijoita. Kurssi ja matka on yleensä viikon mittainen, lauantaista perjantaihin. Kurssin käytännön harjoitteet jakaantuvat tasaisesti koko matkan ajalle siten, että aikaa jää myös lomailuun.

Saaristopäällikkökurssin sisällöstä voit lukea tarkemmin RadSailsin sivuilta.

Kurssimateriaalina toimii Poryn uusi Purjeveneen päälliköksi -opas. Voit ostaa sen verkkokaupastamme. Hyväksytystä kurssisuorituksesta saat myös todistuksen kurssin jälkeen.