Kippariksi?

Mitä tarvitset kipparoidaksesi ulkomailla? Lyhyesti: Kansainvälisen huviveneenkuljettajankirjan (ICC). Kirjaa anotaan Trafilta ja sen edellytyksenä on todistukset käytännön osaamisesta ja teoriaosaamisesta.

Navigoinnin teoriaosaamisen voi todistaa Trafille suorittamalla hyväksytysti  jonkin seuraavista:

Käytännön osaamisen voit todistaa Trafille suorittamalla hyväksytysti jonkun seuraavista:

 • Saaristopäällikkötutkinto
 • Rannikkopäällikkökurssi


Jos sinulla on Kansainvälinen huviveneenkuljettajankirja tai olet jo suorittanut sen edellytykset hyppää kohtaan Kipparoimaan. Muuten lue alta miten kouluttaudut kippariksi. Radin avulla se onnistuu!

Valitse tästä sopiva taso ja kouluttaudu siitä eteenpäin.

 1. Et osaa vielä purjehtia tai olet aloittelija. Käy Purjehtijakurssi jossa opit purjehduksen perusteet ja pääset harjoittelemaan purjehduksessa tarvittavia miehistötehtäviä. Voit käydä kurssin Radin kautta Välimerellä tai Rad Sails tarjoaa saaristopäällikkökursseja myös Suomessa.
 2. Harjoittele purjehdusta esim. iltapurjehduksilla tai omalla/kaverin veneellä.
 3. Suorita Navigointikurssit (teoria) jos et ole niitä vielä suorittanut.
 4. Osaat purjehtia mutta sinulla on vain vähän tai ei ollenkaan kokemusta kipparoinnista. Sinun kannattaa käydä Saaristopäällikkökurssi. Siinä harjoitellaan purjeveneen päällikön tehtäviä monipuolisesti. Kurssin voit käydä Radin kautta Suomessa tai Välimerellä.
 5. Olet taitava purjehtija ja sinulla on kokemusta kipparoinnista. Tarvitset ehkä vähän harjoittelua Suomessa ja Saaristopäällikkötutkinnon. Radin kanssa voit harjoitella med-mooringia ja veneenkäsittelyä Suomessa valmiiksi.

Kipparoimaan

RadVentures flotillan mukana pääset kipparoimaan venettä omalle porukallesi. Kauttamme voit varata itsellesi  sopivan kokoisen ja hintaisen veneen jolla osallistut flotillaan. Voit kysyä tarjousta veneestä sähköpostilla, soittamalla tai yhteyslomakkeen kautta. Mikä kaikki on flotillassa helpompaa/parempaa:

 • Varaamme sinulle veneen ja autamme vuokraamon kanssa asioinnissa.
 • Teemme valmiin reittisuunnitelman ja opastamme päivittäin reitin kanssa.
 • Tunnemme turvalliset satamat ja ankkuripaikat alueella.
 • Seuraamme sääennusteita ja teemme tarvittaessa muutoksia reittisuunnitelmaan.
 • Autamme rantautumisissa ja ankkuroinneissa tarvittaessa.
 • Muissa veneissä on samanhenkistä porukkaa – the more the merrier!