Purjehdus Kreikassa

Purjehdus Kreikassa on klassikko ja Kreikka pitää yhä pintansa yhtenä parhaista purjehduslomakohteista! RadVentures järjestää purjehduslomia eri puolilla Kreikan saaristoa, joista löydät lyhyet kuvauset alta. Matkat järjestetään usein useamman veneen flotillana tai voit myös varata oman veneellisen kipparilla haluamaasi kohteeseen. Lisää matkoista voit lukea täältä.

RadVenturesin myynnissä olevat loma- ja kurssipurjehdusmatkat löydät verkkokaupastamme, jonne pääset klikkaamalla oheisesta napista.

Joonianmeri - Ionian Sea

Joonianmeri on mukava kohde purjehduslomailuun. Saaristo antaa hyvin suojaa Adrianmeren aalloilta, ja monet satamat ja luonnonsatamat tarjoavat ihanteellisen ympäristön viettää aikaa. Välimatkat saarten välillä ovat kohtuullsen lyhyitä, joten aikaa jää hyvin myös uimiseen ja saariin tutustumiseen.

Joonianmerellä purjehdusmatkojen lähtö- ja paluusatamana toimii Lefkasin pikkukaupunki Lefkasin saarella. Viikon purjehduksen aikana tutustutaan Lefkasin saaren lisäksi mm. Kefalonian saaren idyllisiin satamiin ja lahdenpoukamiin. Parhaat lentoyhteydet Suomesta ovat Prevezaan, mutta myös Ateenan kautta on mahdollista järjestää kuljetuksia Lefkasiin etenkin suuremmalle ryhmälle.

 

Saronikin saaristo - Saronic Islands

Saronicin lahti ja saaristo alkavat Ateenasta etelään, ja pitävät sisällään useita vireitä etappisatamia. Viikon purjehduksen aikana voidaan tutustua mm.Poroksen ja Hydran saariin, joissa riittää sekä upeaa luontoa tutkittavaksi että aktiivista iltaelämää sitä kaipaavalle. Saaret ovat melko hyvin suojassa Aegeanmeren suuremmilta aalloilta ja tuulilta, mikä tekee Saronicin alueesta erinomaisen purjehduskohteen kenelle tahansa.

Saronicin alueen purjehdusmatkojen lähtö- ja paluusatamana toimii yleensä Alimoksen satama Ateenan eteläosassa. Kreikan pääkaupunki lähtö- ja paluusijaintina tarjoaa monipuoliset vaihtoehdot lentojen järjestämiselle. Purjehdus Kreikassa on kätevää yhdistää myös muuhun lomailuun ja käydä vaikka katsomassa nähtävyyksiä Ateenassa.

Lue lisää purjehdusmahdollisuuksista Ateenasta.

Rodos

Rodos on osa Dodekanesian saariryhmää joka sijaitsee Egeanmeren kaakkoisosassa, lähellä Turkin rannikkoa. Rodokselta on mahdollista purjehtia mulle saarille, mm. Symiin, Tilokseen, Nisyrokseen, Khalkiin ja Alimniaan.

Rodokselle on useita suoria lentoja Helsingistä ja lentokenttä on lähellä Marina Mandrakia, joka on lähtösatamamme.

Lue lisää Rodoksen purjehdusmahdollisuuksista.